Merhaba, Yabancı!

Burada yeni gibi görünüyorsunuz. Eğer katılmak istiyorsanız düğmelerden birine tıklayınız.

Bu Tartışmada

Sleipnir

edited Aralık 2013 kategorisi Konu Dışı
image

Japon Fenrir Şirketi‘nin geliştirdiği internet tarayıcı Sleipnir tamamen yeniden tasarlanmış haliyle kullanıma sunuldu. Blink tarayıcı motorunu kullanan Sleipnir 5‘in bu sürümünde adres alanı sağa alınmış ve bilinen sekme görünümü yerine açılan sitelerin ön izlemelerinin olduğu sekmeler kullanılmış. (Opera aklıma geldi birden)

Adres çubuğuna yazmaya başladığınız da size öneriler sunan Sleipnir aynı zamanda istediğiniz ekli arama motorlarını da açılan menüden seçmenize izin veriyor. Aynı zamanda içinde bulunduğunuz adres, adres kutusunda değil hemen üstünde görünüyor ve tıklayarak düzenleyebiliyorsunuz. Google Chrome‘ un da kullandığı Blink motorunu kullandığı için Chrome Eklentileriyle de uyumlu olan tarayıcı ekstra özellikleri ve hızlı oluşuyla da kullanılmaya değer alternatif bir tarayıcı.

Kaynak


Sleipnir İndir
Etiketlendi:

Yorumlar

  • Tarayıcılar hep bir yerden esinleniyor gibi ya hadi neyse :)
  • Görüntüsü fena durmuyor. Tarayıcı arabirimindeki bazı şeyleri yama gibi duruyor. Font görüntülemesi başarılı.
  • Kurdunuz mu bilmiyorum ama biraz evvel kısa bir süre test edeyim dedim. Başlangıçta insanı biraz cezbediyor; sağlam görüntüsü ve fontları ile. Özellikle sekmelerin ufak ve üst ortada olması ilginç bir stil getirmiş. Ama 5-10 sekme açınca o sekmeleri sağa sola nasıl hareket ettireceğimi ya da en soldakini nasıl açacağımı bulamadım ben :)

    Yine ayrıca arama kutusunun konumu ve sonuçların görünümü hoşuma gitmedi.
    Bunları geçtim 10 sekme açınca RAM tüketimini görünce bakakaldım öylece:) Yeni Opera çok harcıyor derken o onu da geçti. Ben açıkçası beğenmedim...

    Test için sizde bakın bakalım. opera türkiye deki bir haberden 10 aynı sekme açarak bir bakın bakalım.
  • Çok sekme açınca geçişleri yönetmek zor ama tabları renklere göre gruplandırma fikri hoşuma gitti. Ayrıca herkesin eşleştirme aracı çalışıyor bi Opera oturtamadı bu kadar zor olmasa gerek. Burada adı geçen tarayıcının bile eşleştirmesi var yılların Operası uzattıkça uzatıyor.
    image
    image
    image
  • Opera'nın eşleştirmesi konusunda çalışmalar devam ediyor :)
  • Görüntü açısından fena durmuyor.Biraz Safari biraz Opera . :) Çağlar Yeşilyurt' un da dediği gibi bazı şeyler yama gibi duruyor. Nasıl izah edilir bilmiyorum ama hani vidalarını sıkmamışlar da tıklayınca sağa sola kayıyor gibi.Sağlam bir görüntü sunmuyor. Sekme konusunda da sıkıntı Mağruf Çolakoğlu'nun dediği gibi çok sekme açınca sekmeler üst üste bindiriliyor.Aradığınız sekmeyi bulmak için üst üste binen sekmlerden birini tıklamak gerekiyor ki sola ya da sağa doğru sekmeler açılsın.

    Onun dışında adres çubuğu sağa alınmış biraz zorlandım. İşin kötü tarafı mesela adresi kopyalamak istediğimde genel de adres kutusuna sağ tıklardım ve tüm adres seçili hale gelirdi diğer tarayıcılarda ama bunda öyle bir durum yok. Adres hemen üstte yazıyor ve adresi kopyalamak için sekmeye sağ tıklamak gerekiyor.(sanırım)

    Onun dışında bir de yeni sekme olayı var.Yeni sekme açılınca hızlı erişim gibi bir şey var sanki ama ne olduğunu nasıl olduğunu çözemedim.Belki de hızlı erişim de değildir. Bazen opera da ki keşfet gibi bir şey sanki.
  • Şu Pass servisini deneyen var mı nasıl çalışıyor ?
  • Sleipnir 5.0.3 Çıkmış BURADAN
  • Sleipnir 5.1 Çıkmış BURADAN
Yorum yapmak içinOturum Açın yada Kayıt Olun .