Opera ile PHP Sitenizi Yayımlayın

Yazan: greench | 22 Mayıs 2010 - 11:42 | İpuçları

Artık host kiralamadan, domain almadan kendi hazırladığınız profesyonel bir web sayfasını (PHP) sadece kendi bilgisayarınızı kullanarak yayımlayabilirsiniz.

Opera 10.10 ile beraber gelen Web Server servisi dinamik sayfaları desteklememektedir. Fakat Web Proxy servisiyle sadece PHP ile sınırlı kalmadan PERL ya da ASP ile tasarladığınız siteleri de yayımlayabilirsiniz. Web sitesiniz sadece bir kaç saniye içerisinde yayına hazırlayabileceksiniz.

Öncelikle Opera 10.10 veya üstü bir sürüm kullandığınızdan emin olun. Zira daha önceki sürümlerde Unite bulunmamaktadır.

Opera’yı İndir

Bilgisayarınıza nasıl PHP, Apache ya da Litespeed, Mysql üçlüsünün veya IIS’ın nasıl kurulacağını ve kullanılacağını anlatmayacağız, zira bu yazı ilginizi çekmişse bunların en az birini kurmayı az çok biliyorsunuzdur diye düşünüyoruz. Bilmiyorsanız bile internette arama yaparak bunların kurulumu ile ilgili gerekli bilgileri alabilirsiniz. Örnek PHP kurulumuna bu adresten ulaşabilirsiniz.

Uygulama

İlk adım olarak Opera 10.10 yüklü bilgisayarınıza Web Proxy Unite servisini kuruyorsunuz. Bu servis kendi bilgisayarınızda localhost yazdığınızda ekrana ne getiriyorsa, unite adresinize girildiğinde de aynı şeylerin görüntülenmesini sağlar.

Kurma işlemi bittiğinde aşağıdaki gibi bir ekran gelecek.


Herhangi bir klasör seçebilirsiniz. Bu bölüm kullanılmayacaktır. Son ekranda ise “Current Setting” altında iki kutu vermektedir. İlk kutu (Local URL) yerelde web sayfanıza eriştiğiniz adres, ikincisi ise(Remote URL) dışarıdan web sitenize erişmek isteyenlerin kullanması gereken adres.

Eklentiyi bir kaç kere kurup sildiyseniz bir ilkinden sonraki kurulumlarda yerel adresinizi localhost_1, localhost_2 şeklinde gösterecektir. Servis ayarlarından bunu düzeltebilirsiniz. Bunun için servise sağ tıklayıp “Özellikler”e gelin.

Size dinamik web sayfası üretecek basit bir kod (aşağıdaki gibi) yazın ve bunu index.php olarak kaydedin.

[php]<?php echo "Opera Unite ile PHP sunumu"; ?>[/php]

Sitemizin çalışıp çalışmadığını yukarıda yazdığımız index.php dosyasını kullandığımız www(ya da htdocs) klasörüne atıp görebilirsiniz.

Bu yazıyı beğendiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir:

Menü Düzenlemede Kullanılan Değişkenler » metude, 02 Mayıs 2009

Tüm sayfayı text olarak kopyalayın » zahek, 26 Eylül 2008

Uzun URL'leri Opera ile Kısaltın » zahek, 30 Ocak 2010

Follow Your Opera Forum Subsriptions » zahek, 05 Kasım 2008

PDF Dosyalarını Opera Mini ile Görüntüleyebilirsiniz » zahek, 08 Ocak 2010

Bu yazı 233 kere görüntülendi.
Uyarı: OperaTurkiye.Net'teki yazıları kaynak belirttiğiniz takdirde kendi internet sitelerinizde yayınlayabilirsiniz.

Yorumlar

Yorum Yok

Yorum Ekle

* doldurulması gerekli alanları belirtir.

Ad *

E-Posta *

Web Site